top of page

​DONATII 

Doneaza 2% din venitul anual pentru viitorii antrenori, instructori sportivi sau preparatori fizici din Romania

Persoanele fizice și persoanele fizice autorizate care obțin venituri impozabile au posibilitatea să direcționeze doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit.

Facilitatea fiscală constă în dreptul plătitorului de taxe de a decide asupra destinației unei sume achitate de acesta către bugetul de stat în anul anteior.

Contribuabilul poate solicita statului să vireze 2% din impozitul achitat de el, datorat pe venitul net anual impozabil, din câștigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din câștigul net anual din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe baza de contract, și orice alte operațiuni de acest gen.

Această donație nu costă nimic contribuabilul! Doar un formular de completat și de depus la Fisc.

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă va rămâne să fie gestionată de stat.

Redirectioneaza pana la 20% din impozitul pe profit

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.
Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Avantajele unui asemenea tip de donatii este ca reprezentantii companiilor au libertatea de a alege destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat, si, in plus, contribuie la o cauza nobila, fara niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.

PENTRU MAI MULTE INFORMATII


P-ta Walter Maracineanu nr. 1-3, 

Sector 1, Bucuresti.

office@crsse.ro 

bottom of page